Blog

 

 

lake-555782_640

                                                                                                                                                    26 juni

VALGET ER DIT- om tilvalg og fravalg

Dagligt træffer vi valg. Nogle gange skal du op af forskellige kringlede og snoede veje for at nå op til toppen af fjellet. Og finde frem til, hvad der er det helt rigtige for dig. Trække vejret godt igennem, sunde dig lidt. Før du kan nyde den smukke udsigt.

I denne her tid er der mange der får studenterhuer på. Og andre der tager en anden afsluttende eksamen.  Et nyt kapitel i deres liv venter dem. En ny virkelighed.  I blandt mange er Leslie, hun er en enlig mor i 40 erne, som stort set altid har været alene med sine børn, og bor i USA. Hun havde ingen uddannelse, men begyndte langsomt- da børnene var små, at arbejde sig op.  dygtiggøre sig.I sidste uge har hun fået en bachelor .  

En anden kvinde Heidi mor til tre børn, som- udover at gå på arbejdet dagligt. Har også sideløbende med arbejdet taget uddannelsen  som pædagog.I er forbilleder for mange. I vidner om alternative veje for unge såvel som ældre, der tvivler på sig selv, at det aldrig er forsent at tage en uddannelse.  Tillykke.

Der er så mange valgmuligheder i dag. Mange unge ved ikke hvad de skal vælge. Men er det ikke det hele livet handler om, at træffe valg ?

Vi har alle mulighed  for og træffer bevidste  såvel som ubevidste daglige valg. Ikke at træffe nogle er også at tage et valg. Der lader du tilfældighederne råde. Og giver ansvaret videre for dit liv i andres hænder. Der lader du andre bestemme over dig. Det er op til dig om du ønsker at andre skal vælge for dig, eller om du ønsker at vælge selv. Jeg vil anbefale Dig, at tegne hovedrollen i dit liv og leve i overenstemmelse med dine indre ønsker og værdier. Jeg møder mange mennesker som er selvtvivlende  Spørgsmål som:

Hvilken uddannelse skal jeg vælge ? Skal jeg blive i parforholdet ? Skal jeg blive på den arbejdsplads eller søge videre ?

Ofte hører jeg også om folk som bliver i dårlige parforhold.  Dårlige arbejdsforhold, hvor de har mistet glæden eller trivsel. Glæden for at være der, eller for hinanden. Som ikke tør forandringen,  og troen på sig selv. Og vælger at blive i dårlige forhold. Fordi de har svært med at træffe valg, og troen på at livet kan blive bedre. Det er ligesom om de lever efter devisen ” Det er bedre at blive i det jeg har, for jeg ved ikke hvad der kommer”. Hvad enten du vælger at blive i det parforhold eller ej. Arbejdspladsen eller ej.

Så er valget dit.

Om end livet fosser af sted som et kraftigt vandfald. Er hele tiden under konstant  forandring har du valgmuligheder. Du må være opmærksom på ikke at lade tilfældighederne råde.

Du har mere magt end du tror til, at bestemme, hvilken retning dit liv skal gå. Du skal bare tune ind på den rigtige frekvens. Hvordan det ? Det kan du gøre ved:

Du allerede i dag  med rette spørger dig selv er jeg tilfreds  med mit liv, eller er der noget andet der bliver ved med at genere mig- Et mønster, vane- dårlige valg som du ønsker ændringer på ? Og mærk så godt efter i kroppen, dine følelser hvad mærker du ?. Såfremt du mærker glæde er det fint, men mærker du ubehag kan du . I dag beslutte dig for at træffe et valg om at sige farvel til frygt og din indre kritikker. (som jeg skrev om i sidste blog ” Mulighedens kunst og begrænsninger ”)

Og sige goddag til et nyt liv med positiv livskvalitet, glæde, handlekraft. overskud, hvor du er din egen bedste ven.  Valget er dit. Det er nemmere sagt end gjort- tænker du måske. Og ja, jeg ved det godt.

I stedet for at skyde genvej. Har jeg selv været der, hvor jeg har måtte gå igennem mange kringlede og snoede veje, Men jeg ville ikke have undværet. For det er derfor jeg har landet her på toppen af bjerget. Min erfaringer på godt og ondt, viden, valg har været medskabene til at forme mig til den jeg er i dag. Det tilsammen gør at jeg kan se meget længere ud i horisonten end førhen.

Jeg kom endvidere mens jeg skrev det her  til at tænke på at du kan træffe et bevidst valg. Vælge, hvilken tilgang du ønsker at gå ind i livet med.  Er du  pessimisten Er det den negative tilgang, ”Der er ingen ting der virker”, eller er du optimisten ” Der smiler med tillid til, at alt er som det skal være ” Nu med en erfaring rigere – måske

Hvilken tilgang til livet har du  egentlig valgt ?

Vejen er sjældent snorre lige. Ingen nemme løsninger. Det kan være at du er et helt andet sted i dit liv i dag end du var for 10 år siden. Og  -i stedet for at bestige et fjell,  har brug for at bestige et  bjerg . Så vil jeg opmuntre dig til at gøre det.  Eller er du er i tvivl om, hvad, hvilken vej du skal vælge fordi du vil begge dele ( for mange ting på en gang ? )

Så kan jeg hjælpe dig i at skyde genvej. -For jeg har gået vejen selv. Ved at du hurtigere bliver afklaret i de spørgsmål du må have, at vælge at leve dit liv i overensstemmelse med dig , din kerne, og indre værdier. som jeg kalder det autentiske liv.   Du er eksperten i dit liv.  Som Life- coach7psykoterapeut kan jeg via samtaler (udforskningdialog ) hjælpe dig videre på vej. Til dit autentiske jeg.  Lave ruten ( målafklaring ) Vejen til at nyde udsigten på toppen af bjerget. Har du tvivlspørgsmål er du velkommen til at ringe upforpligtende.  Valget er dit.  Tjek min hjemmeside.

Jeg tilbyder en gratis 25 min. afklaringssession. fortrolig Samtale, Hvor jeg også tilbyder dig at blive mere afklaret i at træffe det rigtige valg for dig- hvis du er i tvivl. Har svært med at beslutte dig ?

Vi har alle et valg, bevidst som ubevidst, ikke at træffe valg er også at tage et valg. Der lader du andre bestemme over dig. Det er op til dig om du ønsker at andre skal vælge for dig, eller om du ønsker at vælge og tør gå vejen selv. Hvorfor spilde tiden, hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge ? Ved hjælp af en coachingsession – Ja, du læste rigtigt en session er du allerede på vej til at blive afklaret i, hvad du ønsker og hvordan du kommer i mål.

God dag

Kh. Tanja Tifre                                                                                                                                        

Mobil nummer 2670 6130    

Skriv dig også gerne op til mit nyhedsbrev og læs med på de andre sider.

Sommerpris halv pris på coaching samtaler

 

Ville ønske at jeg havde blomster i evig eje og altid ville være omgivet af dem i alle arter. Indtil videre må jeg nøjes med at opsøge Tivoli's blomsterkummer og andre steder med blomster, parker, ved træer og buske.

                                                                                                                                                                      MULIGHEDENS KUNST OG BEGRÆNSNING                               19 juni 2016

Hej

Kender du det mønster, at please alle andre, og glemme dig selv ?. Sådan var det for mig i mange år. Og det gik nær så dybt, at jeg var ved at miste mig selv.Fordi jeg ønskede at gøre alle tilfredse.  Men glemte at gøre mig selv tilfreds.

I dag er jeg et helt andet sted i mit liv .Fordi jeg ved, hvad jeg vil og ikke vil.

Jeg har sat mig mål, og tog en psykoterapeutisk coach uddannelse.  En uddannelse som jeg ikke havde råd til. Men som jeg besluttede mig for, at tage. Den gav mig så mange vigtige indsigter, som jeg altid vil huske, og dele videre af til dig som læser med. Eller som har behov for en coaching session

Hvorfor det så lykkes mig at tage uddannelsen alligevel ?

Var fordi jeg valgte at overhøre min indre kritiske stemme,- også kaldet indre overbevisninger som lød sådan her  ”Begræns dig lige”. ”Det har du ikke råd til”  og etc. etc. Alle mulige negative overbevisninger. Dukkede op i mit sind.

Mens min positive overbevisninger- dem har vi heldigvis også. Beslutsomhed og viljestyrke fortalte mig, ‘

Hvis det er det du vil. Så gør det.

Vi har alle bevidste såvel som ubevidste overbevisninger i os. De negative overbevisninger begrænser. Holder os tilbage.

Jeg skriver til dig, ikke fordi du skal gøre det samme som mig- tag den uddannelse.

Du har måske et kald for noget andet. (det ved du bedst selv hvad er )

Jeg skriver til dig for at inspirere dig og give dig håb om at lytte til dig selv, hvad du gerne vil, lig en plan, og gå så efter det.

Derfor vil jeg i dag spørge dig om

Hvilke mål og ønsker har du i dit liv ?

Jeg kan hjælpe dig på vej med at holde fokus på dit mål.

Er du i tvivl, kan jeg hjælpe dig til at blive mere målrettet og afklaret i, hvad du vil i dit liv. Trevle dine negative overbevisninger op. Som siden hen- ret hurtig. Alt efter hvor du selv er i dit liv. Vil samtalen give dig klarhed. fokus, og mentalt overskud.

Hvordan ?

Det gør jeg ved hjælp af udforskningsdialog, som er en fortrolig samtale. Dialogen har til formål, at hjælpe dig hen imod det liv du ønsker dig. Eftersom du er eksperten i dit liv, ved du bedst selv, hvad du behøver hjælp til.

Evt. tydning af drømme kan indgå, hvis du også ønsker det.

Sommerpriser

Halv pris på sessions.

450 kr. for en times fortrolig samtale.

250 kr .for en drømmetydning

For en prøvesession eller andre spørgsmål er du velkommen  til at booke en 25 min gratis samtale over skype eller på telefon.

Det vil glæde mig at høre fra dig.

Jeg ønsker dig en dejlig dag.

Kh. Tanja Tifre      Mobilnummer  2670 6130

Skriv dig op på  og modtag mit nyhedsbrev og en gratis freebie 

30 April 2016IMG_3645HAV STYR PÅ DE SMÅ TING SÅ DU KAN OPNÅ STORE TING     

                           OM AT SÆTTE SIG MÅL OG NÅ DEM

På mange måder er jeg tilfreds med min tilværelse, men det er som der lige mangler noget mere. Kender du til det ?, Hvad er det mere der lige vil gøre dig tilfreds i dit liv. Og hvordan kommer du der hen, hvor du gerne vil være?

Først og fremmest må du have accept på din livsituation som den er. I accepten ligger nøglen i at du kan komme videre og få det liv du drømmer om. Og turde forandringen, som følger med.
Ønsker du ændringer til det bedre i dit liv følger, accept på din livsituation her og nu, forandring, tålmodighed, og troen på at det du drømmer om kan lykkes.
Høre du til dem som sætter dig mål, men aldrig får dem indfriet ?

Hvis ja, vil jeg sige
Først må vi definere forskellen i mellem drømme, ønsker, og mål. Og det er at det skal være realistisk, og skrevet konkret ned på et stykke papir.

Her følger en øvelse til at nå dit mål
Skriv tre ting du ønsker at ændre i dit liv.
Del så dit mål op i to mindre  delmål.
Forskellen på de personer som kommer i mål med det de har sat sig for og dem som aldrig gør. Er at de tror på deres ideer, også selv om der kommer forhindringer undervejs forsætter de (optimistisk) alligevel videre i troen på at det kan lade sig gøre.

Hav styr på de små ting før du kan opnå store ting, tålmodighed, udholdenhed, vid at der vil være bump på vejen.Kig jævnligt tilbage på de tre mål du har skrevet ned.Det at lave en konkret plan som er skrevet ned, er et mål. Som du nu er ved at nærme dig. Husk og fejr de små succeer der også følger med hen ad vejen.

Har du brug for yderlig hjælp i processen til at få indfriet dine drømmer og komme i mål. Kan du gratis skrive dig op til mit nyhedsbrev og modtage “Sådan følger du dit hjerte og styrker din livskvalitet.

Nb: Mit ugentlig nyhedsbrev handler denne her gang om: Hvordan du sætter grænser og får personlig  gennemslagskraft. Som du er velkommen til at læse med. For at modtage dette skal du skrive dig op til mit nyhedsbrev.

Hav en god dag
Tanja

 

“Sådan følger du dit hjerte og styrker din livskvalitet”, som du kan følge når du har lyst Klik på linket ovenpå med samme titel, hvis du kunne tænke dig at modtage det.

20151116_185946~5            23 APRIL 2016

                                 

      HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE SÆRLIGT SENSITIV ?

Særlige sensitive mennesker oplever ting dybere. De er meget tænksomme har et rigt

Indre univers.  Og trives fint med dette.

Følelsesmæssigt rammes de tungere, og stærkere.

Særlige sensitive har et eller flere følgende træk.

  • Følsom over for lyd, påvirkes let af stemninger i de rum de træder ind i, er
  • Følsomme, sårbare, empatiske, ængstelige, sarte tilbageholdende, bekymre sig,
  • God til at aflæse andre, tager alt ind.
  • Og det tager tid for dem, at bearbejde
  • Oplevelser eller at gå ud i nye oplevelser.
  • De kan have tendens til at køre i en negativ tankespiral
  • At være særlig sensitiv er ikke nogle diagnose.

Det skønnes at ca. 20 procent af befolkningen er særlig sensitive.

Og det er nedarvet i nervesystemet

Særlig sensitive vil ofte for mange ting på en gang. Og bliver derved også let

Overstimulerede. Og ender måske ikke med at gennemføre det de sætter sig for.

De har en meget høj indlevelsesevne, reflektere meget, berøres mere af andre.

Er kreative, mere spirituelle end materielle indstillet. Har ret ofte en filosofisk/

Spirituel tilgang til livet.

Opfanger finere nuancer, stor ansvarlighed, har en høj retfærdighedssans, og

Hurtigere til at træffe beslutninger. Det er vigtigt for mig at understrege at ikke

Alle har alle trækkene på en gang. Det er meget individuelt fra person til

Person.

En af de mange fordele ved at være særlig sensitiv voksen er, at via relationer

Kunst, musik eller andre æstetiske oplevelser.

Oplever de indtryk på en meget dyb og intenst måde. De har et meget indre rigt

liv. I form af tanker, og de har brug for at finde balance i mellem ydre stimuli og

indre ro.

Hvad kan du gøre hvis du er særlig sensitiv ? giv dig selv små pauser hver dag.

I følge Elaine Arons forskning, som jeg bruger som inspirator i mine foredrag.

Bearbejdes 80 % stimuli igennem vores øjne. Derfor er det også vigtigt at tage sig en

powernap, et hvil i løbet af dagen. Eller mediter.-

Vil  du vide mere om  forskellige emner  så følg med her på bloggen.

Skriv dig op til mit nyhedsbrev.

Denne her uge skriver jeg i nyhedsbrevet om    “Sådan får du mentalt overskud-og undgår stress”

 

Oven i følger et gratis email kursus om” sådan følger du dit hjerte og styrker din livskvalitet. Såfremt du skriver dig op til mit nyhedsbrev.

Kh. Tanja

 

15 April 2016

DET HANDLER OM KÆRLIGHED  

OM PARFORHOLD – HVORNÅR SKAL MAN BLIVE, HVORNÅR SKAL MAN GÅ ?

Det er altid skønt når to mennesker mødes og der er kemi i mellem . Og forholdet udvikler sig i en romantisk i retning. I starten er i forelsket, ser ingen fejl i hinanden. Det føles så nemt og let at tale, og grine sammen, hvor har du været henne i hele mit liv ?

Fra fuld knald på farverne bliver det efter en rum tid til en farveløs hverdag. Hvor der ind i mellem glimtvis opstår en farvegnist af forelskelsens genkendelighed.

Det der føltes nemt, at snakke og grine om før bliver afløst til ord som, ”Hvorfor har du ikke vasket op” ,”Vasket tøj. ”Det var mig der gjorde det sidst”.  ”Det er altid mig der gør det, og det er jeg træt af……

Vidste du at det siges ,at man er i mellem fem og seks år gamle, når man skændes? . Der er skænderier i enhver relation,og det er sundt at få renset luften. Også selv om vi er mellem fem og seks år gamle når vi skændes.

Når i skændes, og du er vred så gå dig en tur, hvis i alligevel er sure på hinanden.Så slug din stolthed i dig, og gå tilbage til den anden og sig undskyld, hvis der vel og mærket er noget at sige undskyld for. – Selv forældre bliver sure en gang i mellem på deres børn. Og omvendt.  Det er vigtigt at kunne tilgive hinanden. Og komme videre.

Nogle af ingridienserne til et godt parforhold er at huske og forventningsafstemme med hinanden . Giv plads til ,at agere i frihed, og stol på hinanden. Mest af alt tillid, og lad være med at give din partner skylden for, at undlade selv, og tage ansvar for dit liv.

Kærlig grænsesætning.Og udtryk dine behov er også en vigtig bestandel. Hjælp og støt hinanden i stedet for, at bide af hinanden, hvis kærligheden er stor nok. Så forstår man hinanden. Og giver rum til hinandens forskelligheder.

Hold kærestedage, og kommuniker dine behov  klart ud også der, hvor du tvivler om det nytter. Vær dig. Men skab også plads til din partners meninger, og behov.Lyt til din partner. Er der noget vi virkelige er dårlige til så er det og lytte.

Interessere dig for, hvad han/hun laver og godt kan lide af interesser, også selv om den interesse din partner har- ikke interessere dig særligt meget. Sørg for, at have nogle fælles interesser/oplevelser. Men giv også plads til ,at i kan udvikle jer hver især for sig selv og sammen.

Hvornår er det på tide at forlade sin partner ?

Det er på tide at gå, hvis du ikke længere føler dig elsket, eller ligeværdig i forholdet. Såfremt du bliver ignoreret, eller tyranniseret. Og i har talt om det gentagende gange evt. opsøgt en terapeut. Uden det har hjulpet. Må det siges, at så skal du gå. Utroskab, fysisk eller psykisk vold,er brud på tillid. Det har intet i min optik med kærlighed og gøre. Det er magt og egoisme, og der er det også på tide at gå fra forholdet.

Hvordan udvikles det ”ideelle” parforhold ?

Vi udvikler os igennem hele livet. I forholdet kan du i perioder udvikle dig mere end den anden, og i andre perioder vil din partner udvikle sig.  Nogle gange vil i opleve udviklingen på samme tid. Og under de perioder kan det opleves som, at du føler dig alene.

I et tomrum af manglende forståelse fra din partners side for dig, – føles som stagnation. To øde øer. Men det er kun en periode, hvis du oplever den periode for lang. Må du gøre op med dig selv, om du vil bygge en bro over til øen, eller om der skal ske noget andet,Hvis du er i tvivl -inden du beslutter dig for at gå-.Kan det være godt og opsøge en som  mig. Jeg kan hjælpe dig i de tvivlspørgsmål du måtte have. Så du kan blive afklaret og beslutningsdygtig i det valg der mærkes rigtigt for dig.

De romantiske hollywoodfilm, og musik, er pseudovirkelighed. vi er nogle stykker som er ” romantikkere ” Og er du det ? Kan man godt tro det er sådan et kærlighedsforhold er  Nemt, let og ubesværet. Men der er ingen roser uden torne. Der er gode og mindre gode dage i et parforhold.

Husk i forholdet, at giv hinanden respekt, plads og frihed under ansvar. Tal,  lyt, og kærtegn hinanden dagligt. -send små søde sms beskeder til hinanden.

Mest af alt fyld dig selv op med kærlighed, fordi det kan den anden ikke give dig.  Kun dig selv. Du må fylde dig op med kærlighed indefra,  og de mål og drømme for ønsker om bedre livskvalitet.Må du sørge for at udleve i dit liv. Det er ikke din partner der skal sørge for den del, Det er dig.

Kærlighed er ikke magt og egoisme. Kærlighed er ,at stå sammen stå fast, hold ud i tykt og tyndt. Gå ud og oplev sammen, men også hver for sig. Hav tillid til, at i begge vil hinanden det bedste.  Elsk respekter og lyt til hinandens behov igennem kærlighedens stille hvisken.

Hvad mener du ? læs og debatter på tanja tifre coaching på facebook.

Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev og modtage Sådan følger du dit hjerte og styrker din livskvalitet 7 nemme tips, som er lige til at gå til.

Hav en god dag

Tanja Tifre

 

IMG_8601

                          NØGLEN TIL ET GODT LIV SOM SÆRLIGT SENSITIV

FOREDRAG D. 18 APRIL kl. 19.00-20.30 i Behandlerkollektivet på frb.

Oplever du dig særligt sårbar i hverdagen fx. på job, eller i andre sociale sammenhænge. Og hvad vil det sige at være særligt sensitiv ? Hvordan kan du passe på dig, så du undgår at blive stresset, og udmattet ? Få svar på dette og meget mere, og få nogle brugbare redskaber med hjem.

Der er max plads til 11 personer i lokalet, så det bliver efter (først til mølle)

Tilmelding med navn og tlf.nr. skal ske til mig på info@tanjatifre.dk senest d. 15 April.

pris 100 kr.

En tidligere deltager har sagt følgende om foredraget: “Tak for en god info aften. Du ved hvad du taler om, og fik skabt en afslappet atmosfære,  for os deltagere “.

 

MARTS 2016

FOREDRAG NØGLEN TIL ET GODT LIV SOM SÆRLIGT SENSITIV D. 18 APRIL KL. 19.00-20.30 (Se længere nede)

 

LETTET OG FRI

Forleden dag gik jeg en tur rundt omkring mosen. En kvinde kom gående hen imod mig med et smil på læben (næsten ) op til ørerne.

”Jeg har været så glad for at deltage. For jeg forstår nu, at det er det jeg er, særligt sensitiv . Og har nok altid været det. Men manglede viden om dette.Efter jeg har deltaget på dit foredrag.Har jeg først fundet ud af nu, at det er det jeg er.  Og føler mig lettet og fri.

Hvis jeg kan formidle min viden videre om, hvad det vil sige, at være særligt sensitiv, hvordan du passer på dig selv. Så du ikke brænder ud ? Og give den anden person ny indsigt eller forståelse på dette område. Så er det for mig, det hele værd.

Det blev jeg rigtig glad for at høre.Fordi ind i mellem har tanken strejfet mig om mine foredrag betyder noget for tilhørene. Kan de anvende det jeg siger, er det brugbart for tilhøren ? Og det har det tilsyneladende været, i hendes tilfælde.

Dyb tilfredshed, fyldte mig op efter samtalen. Det nytter noget…… Jeg gik videre rundt om mosen, og tænkte  om  ikke jeg skulle gøre det igen. ‘

At beskæftige sig med noget der er meningsfuld.Er det ikke det livet dybest set drejer sig om .Det er det for mig, Hvad synes du ?

Derfor har jeg besluttet mig for at afholde endnu et foredrag ” Nøglen til et god liv- Som særligt sensitiv”.

Den 18 April kl. 19.00-20.30 og det bliver holdt på Frederiksberg. Pris 100 kr. pr.deltager

Tilmelding skal ske til mig senest d. 15 April. på info@tanjatifre.dk med dit navn og tlf.nr. på. Der vil blive serveret kaffe, the, og lidt sødt til,( Der er max. Plads til 11 personer).

Jeg ønsker dig en god dag og påske

Kh. Tanja

 

 

FEB 2016

SÅDAN FØLGER DU DIT HJERTE OG STYRKER DIN LIVSKVALITET

Jeg har i det sidste stykke tid skrevet mine tips ned til at opnå bedre livskvalitet.

Sådan følger du dit hjerte og styrker din livskvalitet

Og er til dig,

Som synes der skal ske noget nyt,

Har sat dig et mål, (eller for mange) men du har svært med at gennemføre dette.

Eller blot trænger til nye ideer.

Alt efter hvor meget energi du ligger i det.

Vil du komme i mål, følge dit hjerte

styrke din kreativitet og  livskvalitet.

Du er  velkommen til at skrive dig op på nyhedsbrev

og følge med.

Kh. Tanja

WWW.TANJA TIFRE.DK

heart-805551_640

 

 

Januar 2016

AFSLAPNING

Verden køre afsted med 180 km i timen , og det er på tide at slappe af.

Sæt et dejligt stykke musik på  gå en tur i naturen.

Dine tanker kan også løbe af sted med dig,

Prøv og stop op og fordyb

dig i noget du godt kan lide og beskæftige dig med.

Jeg håber du nyder din weekend.

Hav en god dag.

Kh. Tanja